Tel : +90 850 305 46 27 // +90 532 736 98 08
İlan Detayları

Açıklama

TUR ÖZETİ:
İzmit'in Kandıra ilçesinin Karadeniz sahilinde olan Kerpe, sahildeki mağaralar ve falezleri ile meşhur. Görsel olarak oldukça iyi, yürüyüş kısa isteyenler mevsime göre denize girebilir. 

Yürüyüş yapmak istemeyenler aynı zamanda yemek yediğimiz yer olan deniz kenarındaki piknik alanında vakit geçirebilir. 

Kolay bir yürüyüş yapmak isteyenler dışında piknik vb. organizasyonlar yapmak isteyen şirketler için de uygun bir yer. 

YÖRE:MARMARA BÖLGESİ KOCAELİ - KANDIRA                              
ULAŞIM:  Minibüs – Midibüs
ZORLUK: Tecrübe gerektirmeyen, kolay seviyeli yürüyüşler.     

FİYAT: Profesyonel rehberlik, ulaşım, kdv, sabah ikramı, öğle yemeği, varsa giriş ücretleri, güleryüzlü ve kaliteli hizmet fiyata dahildir. SABAH İKRAMI:Poğaça, açma ve meyve suyu. ÖĞLE YEMEĞİ: Sucuk barbekü, mantar, turşu, közde tahin helvası, biber, domates, salatalık, meyve, cola, fanta, gofret ikram edilir. Servisimiz doyurucudur:)

FİYATA DAHİL OLMAYANLAR:Kişisel harcamalar 

PROGRAM:   

Saat 08.00'de İstanbul'dan hareket ettikten sonra yaklaşık 1 saat 15 dakikalık yolculukla, kahvaltı molası için TEM yolu üzerindeki tesiste duruyoruz. Kahvaltı sonrasında yarım saatlik yolculuğun ardından Kandıra‘da kısa bir alışveriş molası veriyoruz. Buranın sucuğu ve Manda yoğurdu meşhurdur almanızı tavsiye ederiz. Daha sonra kısa bir yolculukla Kerpe’ye varıyoruz. İlk yürüyüşümüz yaklaşık yarım saat sürüyor ve özellikle fotoğraf severler için bir cennet. Karadan bir kılıç gibi çıkmış ve fiyorta benzeyen doğal oluşumun ucundaki kayaların yapısı sizi çok etkileyecek. Karşınızda Kerpe merkezini ve sahilini göreceksiniz. Daha sonra tekrar araçla 10 dakika daha ilerleyerek varacağımız sahilde küçük yürüyüş ve fotoğraf molası veriyoruz. İstenirse orman içi stabilize yolda biraz daha yürünebilir.  

Öğle yemeğimizi orman kenarındaki koyda alıyoruz. Burası çimenlik bir alan ve yayılmak için gayet uygun:)

Yemekten sonra çok kısa bir yolculukla Kerpe merkezine gidiyoruz. Buradaki kısa yürüyüşümüz dalgaların oymuş olduğu kayalıkların içerisinde yapılıyor. Bu kayalıklar aynı zamanda Cenevizlilerden kalan kalenin yıkıntılarıdır. Profesyonel rehberler eşliğinde gezilen mağara ve kaya oluşumların içine girmek biraz emek istiyor (emekten kastımızı orada anlayacaksınız:) ) fakat tehlike içermemektedir.Burada yaklaşık 1 saat kadıktan sonra aracımıza gidiyoruz. İstanbul’a dönüş saat 16.30 civarı. Dönüş yolunda Babadağ’ın etiğinde kurulu köy pazarına uğrayacağız, organik köy ürünlerinden alabilirsiniz. Saat 19.30 civarı İstanbul'dayız.

YÖRE BİLGİSİ:
Kerpe yakın zamana kadar kendi halinde küçük bir balıkçı köyüydü. İstanbul'a yakınlığı, el değmemiş doğası, denizi ve doğal çevresi, ile "keşfediliverdi. " Birbiri ardına yazlıklar yapılmaya başlandı. Gene de güzelliğini koruyor henüz. Kerpe'ye Kandıra'dan sonra hafif bir eğimle ve çam ormanının içinden geçilerek giriliyor. Kerpe yeşillikler içinde karşınıza çıkıveriyor. Kerpe'nin en çekici tarafı, dalgaları ile tanınan Karadeniz kıyısında denizinin her zaman durgun olması. Kerpe koyunu birbirinden çekici kayalıklar sarmış. 
Hırçın Karadeniz kayaları dövmüş ve bir mimar ustalığı ile onlara şekil vermiş. Birileri önayak olsa da burada bir konser verilse ne güzel olur. Bir de bu gözle bakın, sanırım bize hak vereceksiniz. Kerpe içinde deniz sığ. 150 m yürüyorsunuz da boyunuzu aşmıyor. Koyun dışına çıkıp Karadeniz'in kıyılarında dolaşmanın ayrı bir tadı var. Denizin dalgalarının yıllar boyunca döve döve şekillendirdiği kayaların görüntüsü etkileyici, belki de ürkütücü. "Heykelkaya"ların en ilgincini Kerpe burnunun arka tarafında görebilirsiniz.

YANINDA GETİR:

Bilekleri saran yürüyüş botu. Sert ve tırtıklı taban tercih edilmelidir. Topuklu, kösele ve düz tabanlı ayakkabı giymeyin.
Yedek ayakkabı, çamaşır ve mevsime göre yedek giyim eşyası.
Polar, yağmurluk veya panço.
Küçük bir sırt çantası (yiyecek, su ve kişisel malzemelerinizi taşımak için)
Mevsime göre gözlük, şapka, bere, eldiven, güneş kremi vs…
Yanınızda yeterli miktarda su bulundurun.
Hafif, kolay kuruyan, rahat ve dar olmayan giyisiler giyin. Kot giymeyin.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Web: www.bukla.com

Konum

Yorumlar

    İlk yorumu sen yap!

Yorum Ekle

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol

Emekli veya 55+ yaş kitlesini temsil ediyorsanız; %70’e varan indirimlerle yurt içi veya yurt dışı seyahat etmek ister misiniz? Yaşadığınız lokasyonda hafta içi 10:00-18:00 arasındaki zaman diliminde, sinema, restaurant gibi şehir aktivitelerinden, ürün ve hizmetlerden %50’ye varan indirimlerle yararlanmak ister misiniz? O halde Retireepass.com’a hoş geldiniz :)

Retireepass.com | @2024 All copy rights reserved