Tel : +90 850 305 46 27 // +90 532 736 98 08
İlan Detayları

Açıklama

Bosna & Hersek

Saraybosna
 
Bosna’yı en iyi şekilde tanımanızın yolu Başkent Saraybosna’dan geçiyor. Birden fazla din ve milliyetten insanın biraraya getirmesi, ülkenin en büyük kenti olması, birçok kültüre dair kalıntılar taşıması, Bosna’daki önemli lokasyonları içerisinde bulunması nedeniyle ülkenin kalbi olarak kabul edilebilir.
 
Başçarşı

Bosna’nın Osmanlı Devleti sınırları içerisinde olduğu dönemde kurulan Başçarşı, Saraybosna’nın önemli lokasyonlarından birini oluşturuyor. Türk Bölgesi olarak anılan Başçarşı, Osmanlı ve Türk kültürüne dair önemli izler taşıyor.
 
Mostar Köprüsü
 
Bosna dediğimizde ilk akla gelen yer olan Mostar Köprüsü’nün, 1558 yılında mimar Çeyvan Kethoda tarafından yapımına başlandı. 1566’da Mimar Sinan’ın öğrencisi olan Hayrettin  köprüyü tamamladı. 1993’te, Bosna’daki iç savaş sırasında Hırvatlar tarafından yıkılan köprü, daha sonra tekrar onarıldı. Köprünün bir tarafında Boşnaklar, öteki tarafında ise Hırvatlar yaşıyor. Geleneğe göre, erkekler nişanlılarına cesaretini göstermek için düğünden önce bu köprüden atlıyor.
 
Drina Köprüsü
 
İvo Andriç’in kitabına konu olan köprü, Bosna Hersek’in Vişegrad şehrinde yer alıyor. Aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan köprü ülkenin görülmeye değer alanlarından bir tanesi.
 
Rakitnica Nehri
 
Saraybosna’nın Rakitnica kasabasında bulunan nehir, dağcı, balıkçı ve tırmanıcıları zorlayan bir dağ nehri olmasıyla bilinir. Kahverengi ve yumuşak dudaklı alabalıklarıyla ve eşsiz manzaraya sahip şelalesiyle ünlüdür.
 
Una Nehri
 
Una Sana Bölgesi’nde yer alan nehir, bölgenin en eski nehridir. Çok sayıda şiir ve masala konu olan Una, unutulmaz bir rafting deneyimi için doğru adres.

Vlaşiç Dağı
 
Vlaşiç, otlakları, kayak merkezleri ve pınarlarıyla Bosna’da görülmesi gereken yerler arasında.
 
Hutovo Blato
 
Bosna’da göl üzerinde kayık, tekne turu veya kano yapmak isteyenler Hutovo’ya mutlaka uğramalı.

Konum

Yorumlar

    İlk yorumu sen yap!

Yorum Ekle

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol

Emekli veya 55+ yaş kitlesini temsil ediyorsanız; %70’e varan indirimlerle yurt içi veya yurt dışı seyahat etmek ister misiniz? Yaşadığınız lokasyonda hafta içi 10:00-18:00 arasındaki zaman diliminde, sinema, restaurant gibi şehir aktivitelerinden, ürün ve hizmetlerden %50’ye varan indirimlerle yararlanmak ister misiniz? O halde Retireepass.com’a hoş geldiniz :)

Retireepass.com | @2024 All copy rights reserved